Op Vrouw.nl: Waarom ik werd wie ik nodig had

boeken media onrustige baby Nov 15, 2018
Op Vrouw.nl: 
Slapeloze nachten, gekrijs, een ongelukkige baby... Een oplossing is soms ver te zoeken. De impact van een kind dat niet wilt slapen is enorm. Hoe krijgen we onze dreumesen naar dromenland?

Babyfluisteraar, auteur en slaapdeskundige Stephanie Molenaar (44) ontwikkelde een slaapmethode, schreef negen boeken en wordt regelmatig ingeschakeld door ouders en hulpverleners.

 

KRIJSENDE BABY

Als alleenstaande moeder van vier weet Molenaar als geen ander wat voor een impact een slecht slapende of onrustige baby kan hebben. "Mijn oudste dochter (inmiddels 14) huilde haar hele eerste levensjaar. Het was afschuwelijk. En mijn tweede dochter (inmiddels 11) ook.

Wéér zat ik bij de huisarts en werd ik van het kastje naar de muur gestuurd. Moedeloos en uitgeput was ik. Ondertussen had het invloed op mijn hele leven. Tijdens mijn werk moest ik nadenken en focussen, maar ik had wél dag en nacht te maken met krijsende baby."

ZIEKTE VAN HASHIMOTO

Ze ondervond veel onbegrip en raakte vrienden kwijt. "Iedereen snapt dat het heftig is, maar als het maanden lastig blijft, dan wordt het lastig te begrijpen. Men verwacht toch dat je aan hun verjaardag denkt en ook van de partij bent. Maar dat kan helemaal niet; ik kon niet eens voor mezelf zorgen."

Uiteindelijk liep - mede door alle spanningen - haar huwelijk stuk en van alle stress en slaapgebrek rond haar eerste dochter, ontwikkelde ze de chronische ziekte Hashimoto; een ziekte van de schildklier.

 

SLAAPDESKUNDIGE

"Ik was zo boos, verdrietig en op. Maar nog altijd had ik geen oplossing. Ik schoolde me om tot slaapdeskundige en loste de problemen van mijn kinderen zelf op. Zo bleek mijn oudste reflux te hebben en mijn tweede een allergie. Zodra ik dat had ontdekt, kon ik het ook oplossen. Inmiddels ben ik de persoon die ik toen zelf nodig had."

Molenaar herkent zich dus als geen ander in de moeders die bij haar aankloppen. "Sommigen zijn echt ten einde raad en vinden geen antwoorden bij artsen die vaak heel specifiek onderzoek doen. Ik analyseer juist de hele situatie: de gezondheid van het kindje, de slaaphygiëne en bekijk of en waarom er onrust is.

 

 

 

 

 

 

 

Verder lezen? Ga naar het artikel op Vrouw.nl