Slapen in de auto. EditieNL vroeg me: slim of niet slim?

media slaapassociaties slapen May 17, 2018

Vandaag even geen filmpje maken met een laptop, maar met een grote cameralens voor mijn neus en een heuse cameraman en verslaggever van EditieNL in mijn kantoortje. Mijn jasmijnboompje aan de kant, de kat moest even zonder hangplek en de koeienkunst van mijn dochter als mooie achtergrond. (Dankzij mijn auto-immuunziekte heb ik soms een wat ontstoken huid, vandaag was zo’n dag. Cameraman had van mij wat mogen uitzoomen, haha). Let’s go….

De uitzending zie je hier, het item start op 7:35.

//static.rtl.nl/embed/?uuid=ce30c3f1-073b-3a06-ac93-8e1f1c4a2380&publicatiepunt=rtlnl&autoplay=false

En het artikel vind je hieronder :

Schommelen maakt moe

Waarom gaan baby’s eigenlijk slapen in de auto? “Bewegingen maken mensen moe,” vertelt Hoogleraar biofysica Raymond van Ee. “Niet alleen baby’s, maar ook volwassenen vallen in slaap van beweging en ritme. En dat is in een auto vooral aanwezig.”

“Door de schommelingen van auto worden mensen moe, maar ook het constante geluid van de motor. Dit is eigenlijk hetzelfde als wanneer je op een opblaasbedje ligt in het zwembad. Daar dobber je ook, en je hoort het constante geluid van water om je heen.”

Wondermiddel

Denise Meijer zweert bij de autoritjes. Als haar dochter niet in slaap komt, maken ze meteen een ritje. “Voor ons is het dé oplossing”, laat ze ons weten. “Soms ben ik de straat nog niet uit en ze ligt al te slapen.”

Het is soms zo handig voor Denise dat ze soms zelf een extra rondje rijdt, als haar kind nog niet ligt te slapen als ze haar straat in rijdt. “Het is echt een wondermiddel.”

Veelgebruikte methode

Slaapexpert Stephanie Lampe herkent de methode van veel ouders. “Sommige ouders rijden uit pure wanhoop maar rondjes met hun kind midden in de nacht,” vertelt ze. “Het schommelen van de auto herkennen baby’s uit de baarmoeder. Daardoor vallen kinderen soms wel in slaap in de auto.”

Ze begrijpt wel dat ouders het doen, maar toch vindt Lampe het belangrijk dat kinderen gewoon in een bed leren slapen. “Als het echt niet lukt om een kind te laten slapen en met autorijden lukt het wel, dan moet je het doen. Maar een baby moet ook leren gewoon in een bed te slapen.”

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/deze-babywieg-simuleert-auto-zodat-babys-gaan-slapen-de-bewegingen-maken-moe