Droomritme

De methode en de certified droomritmecoaches

♥ DROOMRITME METHODE

De Droomritme Methode® is een bewezen holistische en Nederlandse methode die meer dan een decennium bestaat. Het is ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals en ouders, door Stephanie | Slaapdeskundige®. Het is een liefdevolle en holistische methode die écht zonder huilen is. Hierbij wordt naar meer dan alleen het slapen gekeken om in de basis aan een blije baby te werken.

De Droomritme Methode is een liefdevolle aanpak waarmee slaap holistisch wordt benaderd. Oftewel: fysieke, slaaptechnische én 'softe' factoren. Zo werk je onrust weg, werk je op het juiste moment, binnen de juiste tijd en op de juiste manier aan slapen en neem je baby's ontwikkeling, groei, zijn voeding, hechting en je eigen wensen in ogenschouw. De methode is overkoepelend, dus via diverse methoden kan aan slapen worden gewerkt, en is geschikt voor alle kleintjes van 0-4 jaar. Het is geen slaaptraining, juist omdat responsiviteit en hechting voorop staan wordt gewerkt met slaapvorming. Met respect voor baby's biologische ritmen en mogelijkheden. Dit betekent dat op diverse leeftijden diverse opties zijn. Het traject wordt zo opgezet dat ouders voldoende hebben aan één consult, met of zonder coaching, en zo via slaapeducatie en maatwerk, hun eigen slaapcoach (voor hun eigen baby) kunnen worden. 

♥ DROOMRITME COACHES

Droomritmecoaches worden geselecteerd voordat ze de opleiding kunnen doen. De Excellence opleiding omvat zo'n 100 uren training, een uitgebreid examen en continued mentoring van founder Stephanie | Slaapdeskundige. Iedere droomritmecoach wordt jaarlijks gehercertificeerd, zodat de kwaliteit hoog blijft. Droomritmecoaches zijn anders omdat ze werken met een liefdevolle en holistische methode die écht zonder huilen is. Hierbij wordt naar meer dan alleen het slapen gekeken om in de basis aan een blije baby te werken. Denk hierbij aan onrust, geboorte, hechting, ontwikkeling, voeding, maar ook het inzetten van meerdere middelen als inbakeren, dragen, aromatherapie en meer. Begeleiding met samen of juist alleen slapen wordt gegeven. Slaapeducatie staat hoog in het vaandel. De opleiding wordt ondersteund door diverse experts. Droomritmecoaches worden ook opgeleid in coaching en het coachen van ouders in het bijzonder. Alle gecertificeerde droomritmecoaches zijn persoonlijk door Stephanie | Slaapdeskundige begeleid en zijn naast baby- en kinderslaapcoach ook onrustdeskundige. 

Iedere droomritmecoach is uniek: dat is te zien in de werkwijze (op lokatie, op afstand of een tussenvorm) en in aanbod, want er zijn verschillende achtergronden (denk aan medisch, pedagogisch, voeding, lactatiekundig en meer). Kies de droomritmecoach die past bij wat je zoekt! 

NB Droomritmecoaches doen slaap- en onrustconsulten, maar géén droomfluisteringen.
Noord-Holland


Bress Waterland

Maayke Bibo

Edam

Droomritmecoach

Certification: 07-10-2019

info[@]bresswaterland.nl

www.bresswaterland.nl

Dreamzz Slaapcoaching

Patricia Luppers

Purmerend

Droomritmecoach Excellence

Certification: 14-07-2019

Speciality: pedagogiek en psychologie

 
_____________________________

Patricia is moeder van twee  (2016 & 2019). Toen haar zoontje ineens niet meer wilde slapen veranderde hij in een huilende baby. Ook haar dochtertje weigerde vanaf de eerste dag in haar bedje te slapen, ondanks de beste intenties. Hele dagen liep ze met haar in de draagdoek rond, met nog een stuiterende peuter in huis. Met slaapcoaching is de weg naar dromenland gevonden. Patricia: 'Om mij heen zag ik ook steeds meer ouders met onrustige en slecht slapende baby’s. Dat moet toch anders kunnen? Ik gun iedere ouder een uitgeslapen, vrolijke baby, dreumes of peuter. En ik wil jullie hier heel graag bij helpen!'

 

Stephanie.world coach

Bureau van slaap

Marijke Smeding-Buissink

Amsterdam

Droomritmecoach Excellence

Certification: 20-03-2020

marijke[@]bureauvanslaap.nl

www.bureauvanslaap.nl

------------------------------------

Haar eigen ervaring inspireerde Marijke om kinderslaapcoach te worden. Ze ondervond persoonlijk wat langdurige slechte nachten en onrustige dagen voor impact hebben op je (gezins)leven. Dat je wanhopig avonden googlet en alle methoden en goedbedoelde adviezen probeert toe te passen. Maar dat eigenlijk niets duurzaam lijkt te werken. Dat je heel graag ook wil weten waaróm jouw kindje zo onrustig slaapt. 


Met een grondige analyse brengt Marijke het waaróm van het slaapgedrag van je kindje (0-4 jaar) in kaart. Vervolgens maakt zij een persoonlijk & praktisch stappenplan. Uiteraard staat zij aan je zijde om je te coachen met als resultaat: meer (nacht)rust in je gezin!' 

Utrecht

Baby & Care lactatie- & kinderverpleegkundige

Rufna Alrich

De Meern

Droomritmecoach Excellence

Certification: 18-12-2019

Speciality: lactatie- en kinderverpleegkundige

info [@] babyencare.nl

www.babyencare.nl

----------------------------------------

Rufna heeft als kinderverpleegkundige en lactatiekundige IBCLC met gezonde, zieke en te vroeg geboren baby's. Ze heeft op diverse afdelingen binnen het Wilhelmina KinderZiekenhuis gewerkt als (senior) kinderverpleegkundige. Om extra verdieping te krijgen in de zorg rondom borstvoeding heeft ze de opleiding tot lactatiekundige gevolgd en is ze sinds 2004 officieel geregistreerd als lactatiekundige IBCLC. Na jaren een duopraktijk te hebben gehad, startte ze in 2019 haar solopraktijk in de regio Utrecht. Daarnaast is Rufna ook moeder van 4. 

 

Droomhulp

 

Mariska Gaasbeek

Veenendaal

Droomritmecoach Excellence

Certification: 29-02-2020

Speciality: voedselallergieën, reflux, darmproblemen, (alternatieve) therapieën , pedagogie

info[@]droomhulpslaapcoaching.nl

----------------------------------------
Haar 2 zoontjes hebben ervoor gezorgd dat Mariska graag slaapcoach wilde worden, naast haar beroep als leerkracht. Na haar ervaring met koemelkallergie dacht Mariska dat het bij haar tweede qua slapen wel goed zou gaan. Niet dus! Dat was slecht slapen in het kwadraat. Met haar opgedane kennis en ervaring wil Mariska andere slecht slapende ouders helpen, wetende hoe het voelt als je tot alles in staat bent om een nachtje door te kunnen slapen. Mariska: 'Ik kan je een hoop getob, gezoek en gepuzzel uit handen nemen door te coachen met/naar de juiste hulp.' 

Flevoland


Slaapcoach Mijke

Mijke van Baal 

Dronten

Droomritmecoach Excellence

Certification: 04-09-2019

Speciality: Opvoedcoach, pedagogie, (gastouder)opvang.

slapen [@] mijkevanbaal.nl

http://mijkevanbaal.nl  

----------------------------------------------

Toen Mijke zelf moeder werd, wist ze van alles over baby’s. Dacht ze…
Tot haar schrik bleek haar oudste helemaal niet te slapen als een baby. Advies kreeg ze wel: ‘laat maar huilen’. Dat wilde ze niet, maar hoe dan?

Mijke: “Alle kinderen zijn uniek, maar slaapproblemen hebben effect op het hele gezin. Dag en nacht. Gestresste ouders zijn daarvan het gevolg. Dat moet en kan anders. Als coach leer ik ouders kijken naar hun kind, waardoor ze het gedrag beter begrijpen. Ik zet de ouders weer terug in hun eigen kracht en geef ouders de tools en het vertrouwen om zelf het slaapprobleem aan te pakken.

 
In mijn coachpraktijk voor opvoeden en slapen leer ik ouders hun kind beter begrijpen, zowel met de oogjes open (opvoeden) als de oogjes dicht (slapen).”
Stephanie.world coach

Zuid-Holland


Chantal van der Vet

De Slaapjuf

Den Haag

Droomritmecoach Excellence

Certification: 12-07-2019

Speciality: Pedagogie

info[@]deslaapjuf.nl

www.deslaapjuf.nl

-----------------------------

Chantal is de eerste droomritmecoach van Nederland. Doordat ze constante kwaliteit liet zien, behaalde Chantal als eerste het gewilde diploma. Ze wordt ook wel "De Slaapjuf", met een knipoog naar haar achtergrond als leerkracht. Ze helpt baby's goed slapen met haar achtergrond als leerkracht en het hart van een moeder. Zodat vaders en moeders weer kunnen genieten van het ouderschap. 

Ruth de Hoog

Recipe for sleep

Rhoon

Droomritmecoach Excellence

Certification: 14-10-2019

Speciality: Voeding, prematuriteit, darmkrampen, allergieën en reflux.

slaap[@]recipeforsleep.nl

www.recipeforsleep.com

Ruth was ooit zelf die moeder die vanwege een slapeloze baby weken lang maar 2 tot 3 uur per nacht sliep. Niet 1 keer, maar zelfs 2 keren. Het werd haar heel duidelijk dat elk kind uniek is en elke situatie anders. Met Recipe for Sleep wil Ruth het unieke slaaprecept voor jouw kleine bieden, als slapen niet vanzelfsprekend is.

Ruth is droomritmecoach, maar ook ervaringsdeskundige op het gebied van prematuriteit, darmkrampen, allergieën en reflux. Daarnaast neemt ze kennis en ervaring mee, die ze heeft opgedaan als diëtist en beleidsmaker op het gebied van verschillende maatschappelijke thema’s.

Wendy van Hemert

Slaapcoach - Onrustdeskundige

Gorinchem

Droomritmecoach Excellence

Certification: 14-10-2019

info[@]wendyvanhemert.com

www.wendyvanhemert.com

------------------------------------
 
 
Naast slaapcoach en onrustdeskundige is Wendy ook ervaringsdeskundige. Haar dochtertje (2013) had een pittig eerste levensjaar met veel ziekenhuisbezoeken en sliep na 1,5 jaar eindelijk de nachten door. Haar tweede kindje (2016) vocht hard maar kon niet verdrietig gehoeg niet blijven. In 2017 bracht haar derde ukje weer slapeloze nachten, naast een intolerantie voor koemelkeiwit, tarwe en lactose. Wendy wil nu graag haar ervaring én kennis inzetten om ouders te helpen. Omdat ze weet hoe het is als je kindje de weg naar dromenland niet kan vinden.

Marjolein van Ommen

Droomrust

Honselersdijk

Droomritmecoach Excellence

Certification: 08-11-2019

Speciality: reflux, koemelkallergie, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid, NLP practitioner, alleenstaande ouders.

hallo [@]droomrust.nl

www.droomrust.nl

----------------------------------

 
Marjolein is moeder van 3 kinderen en is, naast slaapcoach en onrustdeskundige, ook ervaringsdeskundige. Haar oudste zoon ging pas goed slapen toen hij 8 jaar was! Als alleenstaande moeder was het extra zwaar. Haar ervaring kwam goed van pas bij haar dochter, die ook last had van reflux en slecht sliep. Medicatie en het boek Baby in een droomritme brachten een heerlijk slapende en tevreden baby en peuter. Marjolein: "Dat is wat ik jou ook gun. Omdat ik weet hoe waardevol het is als er iemand is die naast je staat en die begrijpt hoe ingrijpend het is als je kindje niet lekker slaapt en onrustig is. 

Wietske van Es

Alblasserdam

Droomritmecoach Excellence

Certification: 06-03-2020

 

Esther Borsje

Alblasserdam

Droomritmecoach Excellence

Certification: 06-03-2020

Noord-Brabant

Miriam Schepers 

Son en breugel

Droomritmecoach Excellence

Certification: 08-11-2019

Speciality: NLP, onrust

info[@]soslaapje.nl

www.soslaapje.nl

-------------------------------------

Miriam is moeder van 2 kinderen (2018 en 2020). Haar droom is om andere mensen te helpen om het beste uit zichzelf en hun leven te halen. Ze is gespecialiseerd in NLP en werd na de geboorte van haar eerste kindje ervaringsdeskundige op het gebied van ‘een wakker kind’ en de invloed van de bevalling op het kind. Na het zoeken naar hulp voor de onrust en het volgen van een geschikt ritme, heeft ze ervaren dat je baby wel goed kan slapen. Dit wil ze graag andere ouders meegeven en ervoor zorgen dat kind en ouders weer kunnen dromen, vertrouwen krijgen in zichzelf en samen kunnen genieten. 

Gelderland

Slaap Zoet

Consuela Hendriks

Nijmegen

Droomritmecoach Excellence

Certification: 16-07-2019

Speciality: GZ-psycholoog/Orthopedagoog

info [@] slaapzoet.nl

www.slaapzoet.nl

--------------------------------------------------

Consuela is GZ-psycholoog en orthopedagoog, met al jaren een eigen praktijk. Als moeder van twee dochters en een zoon kreeg ze te maken met reflux en alle slaapproblemen die daarmee gepaard gaan. Haar middelste had daarnaast veel onrust en allergieën en is na een heftige periode overleden toen ze bijna 10 maanden oud was. 

Hierdoor kreeg haar gezin ook te maken met slaapproblematiek door rouw- en verlieservaring. Mede dankzij haar ervaring als GZ-psycholoog en orthopedagoog heeft ze haar kinderen weer in een goed slaappatroon kunnen krijgen. Door haar ervaring met haar eigen kinderen besloot ze haar deskundigheid op het gebied van kinderhulpverlening uit te breiden met de opleiding tot Droomritmecoach. Consuela wil zich inzetten om gezinnen op weg te helpen naar meer rust en beter slapen. 

Maureen de Roos

Coach bij onrust en slapen

Aalten

Droomritmecoach Excellence

Certification: 01-11-2019

Speciality: Verpleegkundige

 

info[@]onrustenslapen.nl

www.onrustenslapen.nl

------------------------------------------ 

Maureen is een coach met verpleegkundige achtergrond. Zorgen zit in haar bloed. Daarin staat het voorkomen van onrust centraal, dat is haar mijn passie. Als moeder van twee kinderen heeft ze beide kanten van het prille babyleven meegemaakt, zowel de roze als de donderwolk. Toen de meest turbulente refluxperiode achter de rug was, wist ze: met deze ervaring moest ze wat doen om andere ouders dezelfde zoektocht te besparen. Maureen is gedreven om ouders te helpen, begeleiden, laten zien dat er oplossingen zijn en te laten weten dat het er zeker niet allemaal ‘maar bij hoort’.Met als doel: rust in het gezin en ruimte om te genieten van het mooiste wonder.

Voor zover de reistijd dit toelaat komt Maureen graag op huisbezoek voor een persoonlijk consult, maar ook een consult op afstand is mogelijk. 

 

Puur Miranda

Miranda Glasbergen

Eibergen

Droomritmecoach Excellence

Certification: 13-03-2020

Speciality: pedagogiek, voeding, leefstijl, vitaliteit, mamacoach

[email protected]

www.puurmiranda.nl

-----------------------------------

Er waren nachten dat Miranda zo’n 15- 20 keer naast het bedje van haar dochter Yve stond, omdat zij niet sliep. Op een gegeven moment begon het slapen van Yve het leven van Miranda te beheersen. Alles draaide om het goed laten slapen van haar dochter, en zelfs als er goed geslapen werd, lag Miranda wakker.

Na zelf het positieve effect te hebben ervaren van de Droomritmemethode, heeft Miranda besloten zelf droomritmecoach te worden. Nu helpt zij ouders en kindjes op weg naar een goede nachtrust.
Naast haar werk als droomritmecoach, werkt Miranda in het onderwijs en als mamacoach, gespecialiseerd in leefstijl en vitaliteit. Miranda werkt zowel online als offline, passend bij de wensen van jou als ouder. 

Miranda: 'Ik vind het belangrijk dat jij als ouder aan het roer staat, doordat je weet hoe slapen werkt en doet wat helpend is, jullie gauw weer lekker slapen'. 

Limburg

De Droomritmecoach

Peggy Scaf - Kusters

Spaubeek

Droomritmecoach Excellence

Certification: 18-08-2019

Speciality: Kinder- en gezinscoach, logopedie, NEI en NLP. 

info [@] dedroomritmecoach.nl

www.dedroomritmecoach.nl

----------------------------------------------

Peggy is al jaren zelfstandig logopediste en Gezins- en Kindercoach. In 2018 werd zij moeder van een zoontje en veranderde haar leven volledig. Een traumatische bevalling, ziekenhuisopname en ook nog verborgen reflux maakte Peggy's missie: kleintjes liefdevol laten slapen en ouders ondersteunen. 

"Droomritme en Gezinscoaching zijn een prachtige aanvulling op elkaar, waardoor er hulp geboden wordt aan ouder én kind. Sleutelwoorden hierbij zijn verbinding, professionaliteit,  empowerment ( ik noem het ook wel mompowerment ;-)) en passie.”

Binnenkort bezit Peggy de specialisatie voor eet- en drinkproblematiek 0-4 jaar waardoor er nog meer verdieping komt in haar consulten. 

Stephanie.world coach

Zilver Zachte Zorg

Evelyne Haneuse

Venray

Droomritmecoach Excellence

Certification: 17-09-2019

Speciality: prematuriteit, reflux en onrust en onrustige buikjes.

evelyne [@] zilverzachtezorg.nl

www.zilverzachtezorg.nl

 
--------------------------------------
Evelyne is ervaringsdeskundige op het gebied van fertiliteitsproblemen, reflux, onrust en prematuriteit. Haar oudste zoontje Jonas had reflux en zette haar wereld op zijn kop. Ook haar tweede zoontje Felix sliep onrustig, mede doordat hij met veel bombarie prematuur ter wereld kwam. 'Je bent zo gelukkig als je ongelukkigste kind' werd haar lijfspreuk.  
Het gevoel kwam hier wat mee te willen doen, verschil te kunnen maken. Zo ging Evelyne van diëtist naar accountmanager medische voeding naar relatiebeheer in medische hulpmiddelen naar slaapconsulent en onrustdeskundige. Een sprong in het diepe, vanuit haar hart. Haar ervaring als kracht, gebundeld met de zachte, liefdevolle aanpak die haar van nature eigen is. 
"Ik kijk ernaar uit om samen met ouders hun kindjes lekker te laten slapen, de link te leggen vanuit ervaring en kennis.  Om de nachten stapje voor stapje weer meer zilverzacht te maken."

Overijssel

Chantal Tijhuis

Deurningen

Droomritmecoach Excellence

Certification: 14-10-2019

 

Slaapritmecoach

Sylvia Ramaker

Zwolle

Droomritmecoach Excellence

Certification: 09-11-2019

Speciality: voeding, pedagogie, psychologie en koemelkallergie

www.slaapritmecoach.nl

info [@] slaapritmecoach.nl

-----------------------------------------

Sylvia zoekt graag naar de oorzaken en oplossingen van en voor onrust en slecht slapen. Dat is ontstaan vanuit haar eigen ervaring, haar zoontje was onrustig na de spoedkeizersnede en door koemelkallergie. Ze heeft een grote interesse in gezonde voeding, pedagogie en psychologie en natuurlijk slapen! 

Iris Hakvoort

Slaapcoaching voor baby's en peuters

Blankenham

Droomritmecoach Excellence

Certification: 04-02-2020

Speciality: Down, reflux, onrust en sondevoeding

www.irishakvoort.nl

info [@] irishakvoort.nl

--------------------------------------

Iris is moeder van 2 kinderen (2017 en 2019) en ervaringsdeskundige op het gebied van syndroom van Down, reflux, onrust en sondevoeding.
 
Haar oudste werd in 2017 geboren met het syndroom van Down en een hartafwijking. Ze huilde, sliep niet en was erg onrustig. Na een ziekenhuisopname ging Iris op zoek naar een oplossing zonder huilen. 
 
Iris: "Ouders met een slecht slapend kleintje helpen is mijn passie. Waarom? Omdat ik weet hoe het is als jouw kleintje onrustig is, veel huilt en slecht slaapt. Wat had ik in die tijd graag willen weten wat ik nu weet over onrust en slapen. Nu weet ik dat je een kleintje kunt helpen met slapen op een liefdevolle manier."
Stephanie.world coach

Groningen

Slaapmagie

Clara Marije Lotgering

Haren

Droomritmecoach Excellence

Certification: 28-10-2019

Speciality: hoogsensitiviteit, pedagogie, essentiële oliën, 

 www.slaapmagie.nl

info [@} slaapmagie.nl

----------------------------------------

Clara Marije is moeder van 3 (gevoelige) meiden. Zij zijn de reden dat ze altijd zoekt naar manieren om het leven beter, makkelijker en fijner te maken. Voor hen, voor andere kinderen maar zeker ook voor alle ouders. Kinderen zijn geweldig, een enorme toevoeging aan je leven, maar ook een grote bron van onzekerheid. Niet slapende kinderen zijn dat nog meer weet ze uit eigen ervaring. Clara Marije: "Daarom is het zo fijn nu een oprecht mooie manier te hebben om ouders en kinderen naar slaap te begeleiden. Mijn pedagogische opleiding en ervaring (o.a in de kinderopvang) maakt dat ik ouders kan begeleiden en ondersteunen tussen de 0-4 jaar.

Friesland

Carolien Slaapcoaching

 Carolien Koning

Heerenveen

Droomritmecoach Excellence

Certification: 02-12-2019

Speciality:

info [@] slaapcoaching.nu

www.slaapcoaching.nu

----------------------------------------

Carolien is het gezicht achter Slaapcoaching.nu. Als moeder van twee lieve jongens weet ze heel goed wat het effect is van slaaptekort en wil ze hiermee het verschil voor anderen gaan maken. Carolien is persoonlijk, praktisch, 'hands-on' en deskundig. Ze coacht ouders via een persoonlijk op maat gemaakt slaapplan. Iedere kleine en iedere situatie is anders, dus er is altijd sprake van maatwerk. Dat is ook precies wat Carolien het mooiste vindt aan slaapcoaching: om iedere keer weer te kijken en te onderzoeken waar de onrust vandaan komt en hier advies over te geven.  

 

 

 

 

 

 

België

Baby Academie

 Tina Pollet

Waanrode

Droomritmecoach Excellence

Certification: 23-08-2019

Speciality: Koemelkeiwitallergie

info [@] babyacademie.be

www.babyacademie.be

----------------------------------------

Tina is moeder van twee en  ervaringsdeskundige op het gebied van reflux, koemelkallergie en de onrust die hier mee gepaard gaat. 
Ze heeft een verdieping gevolgd op koemelkallergie om zo meer inzicht te krijgen op de invloed van koemelkallergie op het slapen. 
Tina: "Ik wil jonge ouders de lange zoektocht naar oplossingen besparen, omdat ik weet hoe het is. 
Ik verwelkom jullie graag in mijn praktijk voor een persoonlijk consult, maar werk indien gewenst ook op afstand.

 

 

 

Loes Baby en peuterslaapcoach

Loes van Kelst

Merelbeke

Droomritmecoach Excellence

Certification: 08-11-2019

Speciality: psychologe, verlies van een kleintje, jonge ouders, slapen.

info [@]slaapcoachloes.be

www.slaapcoachloes.be

----------------------------------------

Een baby die niet vanzelf slaapt? En toch weent van de vermoeidheid? Het was allemaal nieuw voor Loes. Ze was vastbesloten haar zoontje hierbij te helpen maar dan zonder traantjes en ging eerst zelf aan de slag met de Droomritmemethode. De rust, de blijdschap van een uitgeruste baby die haar hele gezin ervaarde, gunt Loes nu elke ouder.

Loes is psychologe en heeft veel ervaring met het 'coachen'. Ze vertrekt graag vanuit het unieke verhaal, met luisteren als basis, en zoekt samen naar haalbare oplossingen. Haar kennis van de sociale kaart en uitgebreide netwerk maakt dat ze ook snel kan doorverwijzen wanneer nodig. Ook verzorgt ze workshops voor jonge ouders op het gebied van slapen. 

Close

50% Complete

Nieuws over de courses?

Meld je hieronder aan en je ontvangt mail zodra er iets te melden is Je meld je alleen aan voor de nieuwsbrief. Deze wordt maximaal 1 keer per week (maar meestal veel minder vaak) verstuurd. Je kunt je te allen tijde afmelden hiervoor. 

Je gegevens worden beschermd verstuurd en nooit aan derden verstrekt. Door je aan te melden geef je toestemming je gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.